• ballonflyverne02
  • ballonflyverne03
  • ballonflyverne04
1 2 3

Praktisk information

Før flyveturen

Hos Ballonflyverne gør vi alt for at din tur i varmluftsballon skal blive så perfekt som muligt. Men desværre er der vejrforhold, som selv den bedste planlægning ikke kan tage forbehold for. Om vi flyver eller ej, afhænger nemlig fuldstændig af de til enhver tid gældende vejrforhold, og din ballontur kan derfor risikere at blive udskudt, hvis ikke vejret er til det. Vi bruger avancerede meteorologiske tjenester for at måle vejrforholdene inden afgang med luftballon.

Vi ved hvor skuffende det kan være, hvis en ballontur må udsættes. Men nogle gange kan vi da teknisk set også godt flyve, selvom vejret ikke arter sig, som vi ønsker det. Men hvis vi føler, at vi dermed giver jer en tur af en ringere kvalitet, vil vi altid være ærlige og fortælle jer det inden afgang. For vi vil være helt sikre på, at når du flyver med os, kommer du aldrig til at fortryde det. Flyvning i varmluftsballon er afhængig af vejrforhold, og hvis vi ikke i stand til at flyve på den foretrukne dag, er du altid velkommen til at booke en anden dag hos os. Af disse grunde kan vi ikke garantere ballonflyvning på 100 procent fastlagte datoer. Det vigtigste er, at vindhastighederne ikke er højere end 8 MPh, at sigtbarheden er i orden, at atmosfæren er stabil, og at der ikke falder regn og sne.

Hvilken påklædning skal jeg medbringe?

Vi foreslår, at du medbringer udendørs tøj, der er tilpasset årstiden.  Fladt fodtøj i tilfælde af at vi lander i mudder, bukser der er velegnet til at klatre ud og ind af kurven og tykke, langærmede trøjer til at holde varmen.

Vores ballon flyver i den samme hastighed som vinden, så når vi først er lettet fra jorden, vil du ikke føle det store vindsus. Men det kan være koldt under de tidlige morgenafgange og temperaturen kan falde markant, når solen går ned. Derfor anbefaler vi brug af handsker og en hat, der også kan beskytte dit hoved mod brænderen i ballonen, især hvis du er høj.

Du kan støde på vådt græs og mudder, så vi anbefaler dig ikke at bære værdifuldt tøj og ejendele, der hænger løst som for eksempel smykker og lignende. Ballonflyverne er ikke ansvarlige for skader på tøj og andre værdigenstande. Vi vedsender en mere detaljeret guide om påklædning o. lign., når du har bestilt din ballontur hos os.

Venner og familie

Vores passagerer er meget velkomne til at medbringe venner og bekendte til at overvære de afgange og landinger vores luftballon foretager. Ballonflyvning er en social begivenhed, som alle med garanti vil have fornøjelse af at overvære. Alle på jorden der ønsker at følge luftballonen i luften kan gøre det fra deres egen bil ved simpelthen at følge den Land Rover, vores personale kører rundt i. Dette er en fantastisk måde at involvere venner og familie i den oplevelse, der er forbundet med en flyvetur i luftballon.

Ankomst ved mødestedet

Parker din bil, lås værdigenstande inde og giv dig selv til kende over for piloten. Vi flyver ikke altid fra det aftalte mødested, og det er derfor vigtigt for os at møde dig og tage dig til det sted, hvor vindforholdene er bedst til at sætte luftballonen i luften.

Oppustning af ballonen

For mange passagerer og tilskuere er oppustningen af ballonen en af de mest spændende ting at følge ved en ballonflyvning. Når alle er samlet, vil jeres pilot give jer en fuld sikkerhedsbriefing, inden der pustes gas i ballonen. Piloten vil vise jer, hvordan I kan hjælpe med oppustningen, hvis I ønsker dette. Ellers kan I bare nyde larmen og den travlhed, der altid er forud for en ballonflyvning. Når ballonen er færdigoppustet, vil piloten kalde passagererne ombord og forklare proceduren for at lette, lande og flyve i en luftballon. Mange af vores passagerer opdager aldrig, når luftballonen letter fra jorden, fordi det sker så stille og udramatisk. Glem ikke at vinke til venner og familie nede på jorden, så de kan få de helt rigtige billeder af dig i kurven. Herefter er det bare at slappe af og nyde turen. Alle vores piloter er villige til at besvare de spørgsmål, du måtte have undervejs om ballonflyvningen eller de forskellige seværdigheder, vi flyver henover.

Landingen

Vores pilot vil påminde jer om landingsprocedurerne, inden han bringer kurven sikkert ned på jorden igen. Alle vores ballonkurve er opdelt i mindre rum, der giver komfort og sikrer dig beskyttelse, hvis kurven skulle tippe under landing. Du skal regne med at sætte mellem to og fire timer af til oplevelsen. Fra vi ankommer til det aftale mødested, til vi har fået pakket ballonen ned efter en forrygende flyvetur. Når vi er landet, kontakter vi ejeren af marken og returnerer til det sted, hvor vi mødtes første gang. Vi anbefaler jer ikke at lave en masse aftaler efter ballonturen, da turen meget nemt kan blive forsinket. Om sommeren er vores aftenflyvninger aldrig færdige før efter kl. 23.00.

Ballonflyvning 2.395,- Læs mere

Ballonflyvning


Vi planlægger flyvning alle dage, året rundt på Sjælland, Jylland og Fyn.

I sæsonen april-oktober booker passagererne sig ind til faste datoer, aftener el. solopgang.Ballonflyvning er en "himmelsk oplevelse" - noget til dem der har prøvet næsten alt. Denne unikke, afstressende og fantastiske oplevelse giver overskud og øget velvære.

Vi flyver også i Jylland, Silkeborg området, i Nordsjælland og i København.